Zelf doen of uitbesteden?

Factor tijd

Bij een schilderklus komt al in een vroeg stadium de vraag naar boven; gaan we dit zelf doen of gaan we op zoek naar een schildersbedrijf om deze klus uit te voeren? Het antwoord op deze vraag is afhankelijk van een aantal factoren.

 

Factor tijd

Een belangrijke factor in de huidige gehaaste maatschappij is natuurlijk ‘tijd’. Heeft u zelf überhaupt tijd (om tijd te maken) voor het schilderproject? Een schilderklus, hoe klein ook, vraagt altijd tijd. Vergeet hierbij de voorbereidings- en afwerkingstijd niet mee te rekenen. Ernst Bennink schilderwerk neemt het gehele proces voor u uit handen; van schuren tot het verwijderen van de afplaktape. Bovendien adviseren wij u graag in kleur- en materiaalkeuze, zodat ook dat proces sneller verloopt.

 

Een schilderklus begint met een kleurkeuze. Wist u dat er alleen al 100 kleuren wit zijn? Daarna komt de materiaalkeuze; een keuken vraagt nu eenmaal om een andere verf dan de babymeubelen. Wij kennen de verschillen en voor- en nadelen van de verschillende mogelijkheden. Vervolgens moeten de juiste materialen aangeschaft worden. U zult versteld staan van de diversiteit in rollers, kwasten en afplaktape. Daarna begint de echte voorbereiding; het afplakken van randen en het afdekken van vloeren. Hoe netjes je ook werkt, afplakken en afdekken blijft noodzakelijk. Ook dit klusje neemt Ernst Bennink schilderwerk u graag uit handen. Daarna begint het afbranden, schuren en ontvetten. Ook bij verven geldt; een goede voorbereiding is het halve werk. Waarbij de voorbereiding van de ondergrond zeer bepalend is voor de kwaliteit en levensduur van uw schilderwerk. Vandaar dat er, zeker bij houtwerk, eerst (vaak meerdere lagen) grondverf aangebracht moeten worden. Pas dan begint het leuke werk; het daadwerkelijke verven. Ook dit moet vaak wel weer in meerdere lagen opgebracht worden. Afgesloten moet worden met opruimen. Overal de afplaktape weer (voorzichtig) verwijderen, alle kwasten/rollers/blikken verf weer schoon, netjes en goed opgeborgen, het afdekmateriaal afvoeren; ook dit deel nemen wij graag van u over. 

 

Bekijk ook de afweging bij de factoren bereikbaarheid en kosten.

Succes met uw afweging!
Mocht u besluiten uw klus uit te besteden, dan komen wij graag bij u langs voor een gratis vrijblijvende offerte. Fijn als dit al in een vroeg stadium van uw nieuwbouw-, verhuis- of verbouwingsplannen gebeurt.